El Centre d’Empreses participa al Programa INNOBUS 2022

El 26 de setembre l’Innobus 2022 comença a rodar. El programa torna a la versió prèvia a la pandèmia, amb visites a les empreses i el plantejament de reptes al grup de joves que hi participen. Enguany han estat 20 les empreses i institucions (entre elles, el Centre d’Empreses PROCORNELLÀ) que s’han sumat al programa i 4 d’elles han plantejat reptes d’innovació que els participants hauran de resoldre en sis setmanes. El premi, un viatge a Brussel·les i la possibilitat de fer visible el seu talent davant les empreses que els podrien contractar.

L’Innobus 2022 planteja 4 reptes d’innovació. Són qüestions que necessiten resoldre’s amb una nova mirada, plantejaments que vinguin de fora, sense judicis previs, només amb idees que, en un principi, poden semblar una mica boges. Per això demanaran a l’equip d’innobusers que facin propostes i, si són viables, fins i tot podrien convertir-se en realitat.

Aigües de Barcelona ha participat en totes les edicions del programa Innobus. I aquest any, tenint en compte la normativa que obliga a bars i restaurants a oferir aigua de l’aixeta a la clientela, volen demanar com es podria potenciar aquesta pràctica. En canvi, l’Hospital de Bellvitge és el primer cop que hi participa. La ruta de l’Innobus inclourà una visita a la instal·lació sanitària, on els joves podran conèixer com és l’experiència de les persones que hi han d’anar i hauran de proposar com es pot millorar aquesta experiència. També la Fundació Catalana de l’Esplai, Fundesplai, els reptarà a pensar idees sobre alimentació saludable, després de visitar les seves instal·lacions i conèixer projectes com Espigoladors i Slow Food, L’últim dels reptes té a veure amb la mobilitat sostenible i vindrà de la ma de Premium PSU, una empresa que fabrica sistemes d’alimentació elèctrica i que forma part de l’Associació d’Empreses de Mobilitat, Entorn Sostenible i Smart.

L’Innobus 2022 recorrerà l’Àrea Metropolitana de Barcelona visitant empreses de sectors diversos que, en molts casos, obriran les seves instal·lacions als innobusers. Des de farmacèutiques com Almirall o Alliance Healthcare fins a grans companyies líders en els seus sectors, com Damm o Telefónica. El Port de Barcelona, la Fundació Once, el sindicat UGT o el Parc Científic de Barcelona seran altres parades destacades, així com empreses del sector tecnològic, com Carpel MTS Tech. A més, els innobusers tindran ocasió de conèixer les últimes tendències en fabricació digital a la seu de DFactory, on visitaran la Barcelona New Economy Week, BNEW 2022 amb l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També hi haurà formacions, a càrrec de ProCornellà i l’escola de negocis Eada, i xerrades inspiradores que faran, en ruta, representants d’Estoko i Adtel. Finalment, la ruta recorrerà la història industrial del país, amb una parada al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera.

Després de dues setmanes de ruta, hi haurà un període de tres setmanes més de treball en equip, al Citilab Cornellà. Serà quan es definiran les idees i s’acceleraran els reptes, amb mentories i suport expert en qüestions d’innovació i gestió de projectes. Es crearan equips de treball a partir de les diverses especialitats universitàries, de manera que siguin complementaris, no solament en formació sinó també en maneres de treballar.

De tot aquest procés en sortiran propostes ja acabades, que es presentaran en una Gala Final, el 4 de novembre, davant les empreses i un jurat especialitzat. L’equip que presenti la proposta més adient o més disruptiva guanyarà un viatge a una gran capital europea, per visitar empreses i institucions que destaquen per la seva capacitat d’innovació.

La ruta de l’Innobus

Dilluns 26 de setembre

Dimarts 27 de setembre

Dimecres 28 de setembre

Dijous 29 de setembre

Divendres 30 de setembre

Dilluns 3 d’octubre

Dimarts 4 d’octubre

Dimecres 5 d’octubre

Dijous 6 d’octubre

Divendres 7 d’octubre

Compartir

Nova convocatòria del Cornellà Open Future per accelerar startups disruptives amb base tecnològica

,

El termini d’inscripció al programa d’incubació finalitza el 3 d’octubre a la recerca de projectes innovadors preferentment a l’àmbit de la indústria manufacturera.

 

El programa Cornellà Open Future (COF) obre nova convocatòria amb l’objectiu d’ajudar les startups seleccionades en la seva sortida al mercat amb garanties d’èxit. Es busquen projectes innovadors de base digital i/o tecnològica, preferentment amb aplicació en l’àmbit de la indústria manufacturera. Els emprenedors interessats poden iniciar el procés d’inscripció a través del web cornella.openfuture.org des d’ara i fins al proper 3 d’octubre. De tots els inscrits, s’escolliran un màxim de deu projectes per a la seva participació en el programa a partir del 25 d’octubre i amb el repte de fomentar i impulsar la sortida al mercat a través de la metodologia d’acceleració Open Future en un termini de cinc mesos d’acompanyament. Aquesta iniciativa està totalment subvencionada per l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica des de l’any 2016 a través del Centre d’Empreses Procornellà amb més de 25 anys d’experiència tot incubant més de 200 projectes empresarials cada any.

 

Els emprenedors interessats han de tenir una idea de producte o servei innovador i amb base digital i/o tecnològica, preferentment amb un prototip funcional i amb aplicació a l’àmbit de la indústria manufacturera amb possibilitats de sortir al mercat durant l’any 2023. La iniciativa està oberta a startups amb domicili social, fiscal o centre d’activitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i almenys amb una persona amb total dedicació al projecte.

 

Els seleccionats disposaran d’allotjament en un espai de treball compartit al Hub La Piràmide, a Cornellà, i comptaran amb un tutor de programa individualitzat a més d’assessorament personalitzat a través de tutors experts en startups que us ajudaran a desenvolupar talent emprenedor, orientant-los al mercat i afavorint l’evolució de la idea cap a un model de negoci d’èxit. Els escollits també tindran un seguiment mensual de l’evolució del projecte mitjançant Peer Reviews grupals, accés a la gestoria i a l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà i rebrà l’acompanyament de mentors sèniors de Telefónica. També entraran en contacte amb xarxes d’emprenedors, empreses, inversors, etc. assolint visibilitat en l’ecosistema empresarial del territori i en la xarxa global de Telefónica Open Future.

 

El programa Cornellà Open Future 2022 es realçarà en dues fases. Una primera que té com a objectiu accelerar els projectes seleccionats fins a millorar la proposta de valor i que es materialitzarà del 25 d’octubre al 15 de desembre amb el lliurament dels ‘Premis Cornellà Open Future’ als quals poden optar tots els participants seleccionats i que reparteix entre els premiats serveis per valor de 10.000€ com a allotjament en coworking, despatxos o naus industrials, gestoria i serveis comuns. Només els emprenedors guardonats passen a la segona fase del programa COF 2022 que s’inicia el 17 de gener i finalitza el 30 de març i que té com a objectiu accelerar els projectes premiats (no més de cinc) a la sortida al mercat i a la cerca al seu finançament.

 

Així, en aquest moment està obert el procés d’inscripció a tots aquells emprenedors que vulguin presentar la seva proposta a la plataforma global del COF. Un jurat avaluador escollirà els seleccionats segons criteris com ara el potencial de negoci, la proposta de valor, l’equip promotor, innovació i impacte. En una primera selecció s’hauran d’escollir un màxim de 25 projectes entre els inscrits a la convocatòria i d’aquests 25 hauran de quedar un màxim de 10 després de la realització d’un pitch virtual de presentació i la seva posterior avaluació juntament amb la resta de criteris de selecció . El 18 d’octubre es comunicarà els candidats escollits i el dia 25 d’octubre es posarà en marxa el programa.

 

Aquesta és la novena convocatòria del COF que ha fet possible la incubació de més de 40 iniciatives de les quals més del 70% han aconseguit el seu objectiu de sortir al mercat. Emparada a la xarxa global Open Future té com a objectiu l’impuls emprenedor gràcies a l’aliança de l’Ajuntament de Cornellà i de Telefònica enfocats a la innovació i l’emprenedoria.

Compartir

9a CONVOCATÒRIA CORNELLÀ OPEN FUTURE

, , ,

El Centre d’Empreses torna a llançar una nova convocatòria de Cornellà Open Future, concretament la novena, i el 8 de setembre s’inicia el període d’inscripció.

 

El programa d’acceleració de startups, Cornellà Open Future, fa 7 anys que es va iniciar amb el suport de Telefònica i l’Ajuntament de Cornellà. El programa es dur a terme des del Hub La Piràmide, que es troba a l’edifici del Viver d’Empreses, on hi haurà un punt de treball de les startups participants però les mentories es podran fer de manera presencial o en linea.

Aquesta convocatòria està dirigida a projectes innovadors de base digital i/o tecnològica, preferentment amb aplicació en l’àmbit de la indústria manufacturera. Podeu veure tots els requisits per participar en aquest enllaç.

 

Què inclou el programa?

  • Assessorament personalitzat
  • Tutor de projecte
  • Peer Reviews
  • Gestoria
  • Mentories
  • Networking
  • Espai de treball al Hub La Piràmide
  • Premis
  • Visibilitat
  • Ofertes

 

Des del Centre d’Empreses volem impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació i apropar la innovació i el talent a les empreses de Cornellà, per millorar la seva competitivitat.

 

Si esteu  interessats en participar, podeu veure els requisits de participació i tota la informació en la web de Cornellà Open Futureo sol.licitar que us informem a través d’aquest formulari.

 

Teniu fins el 3 d’octubre per realitzar la vostra inscripció!

 

Centre d’Empreses Procornellà

934 748 042

cempreses@procornella.cat

 

Compartir