Presentació de les deu startups seleccionades pel seu talent tecnològic que participen des d’avui en el Cornellà Open Future_
S’ha presentat una trentena de candidatures que proposen negocis innovadors en àmbits com l’educació, la seguretat o per al sector serveis.
El Cornellà Open Future_ ja està en marxa. Ahir al vespre es va donar llum verda a aquest nou projecte fruït del conveni de col·laboració entre Telefònica i l’empresa municipal Procornellà amb la presentació oficial dels deu projectes emprenedors seleccionats per ser tutelats i accelerar el seu procés de maduració. El Cornellà Open Future_ neix amb la voluntat d’impulsar l’emprenedoria des del Viver d’Empreses Procornellà que gràcies a l’acord que es va signar al maig amb Telefònica, s’ha convertit en un dels vint espais de crowdworking que la multinacional té a tot el món. En la convocatòria s’ha presentat més d’una trentena de propostes empresarials de les quals només deu han estat seleccionades formant part, a partir d’ara, d’un programa d’acceleració de nou mesos. Rebran formació personalitzada, ajuda d’experts en negocis i tecnologia, contactes amb empreses i amb la xarxa d’especialistes, empresaris i entitats de finançament amb accés directe a la plataforma Telefònica Open Future_ a més d’obtenir la domiciliació a l’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ ubicat al Viver d’Empreses, de forma gratuïta.
La convocatòria s’adreçava a idees innovadores o empreses ja constituïdes però sempre que empressin les noves tecnologies en la seva proposta de valor i que pugessin oferir solucions innovadores a les necessitats de mercat. Només deu, d’una trentena de candidats, han passat a formar part del projecte. Alertry amb la seva activitat centrada en l’aplicació d’alertes d’emergència; MotorKind és una plataforma digital que es proposa professionalitzar el mercat de vehicles d’ocasió; Translapp promou tecnologia per a la recepció de traducció simultània mitjançant una aplicació mòbil; Wiziu llença una eina de comunicació entre educadors i família com a alternativa a les agendes escolars tradicionals; Last Peanut crea un nou servei concierge digital per reservar taula last minute als restaurants top de la ciutat; Sistemas Ikanguro vol instaurar el sistema que han creat per al control i la seguretat de grups o col·lectius; SpeakApp innova amb una plataforma de missatgeria instantània orientada al benestar de les famílies; Marketic instaura serveis integrals de màrqueting automàtic basat en una plataforma de codi obert; Business Travel neix com a agència de viatges receptiva dirigida a turistes àrabs i musulmans; i, per últim, Farma Office vol implantar una plataforma on line per a establiments farmacèutics.
Els deu seleccionats tenen ara, per davant, nou mesos d’assessorament tècnic personalitzat i les portes obertes per integrar-se en la plataforma que els conduirà a accelerar les seves startups amb domicili en el nou espai de crowdworking ‘La Piràmide’ que es converteix així en un dels centres de coneixement i innovació del Telefònica Open Future_ creant un ecosistema emprenedor amb activitats participatives i de networking. Una incubadora en la qual madurar les empreses amb accés a una xarxa internacional de mentors, experts, inversors, entitats i altres startups amb les quals els seleccionats podran treballar per desenvolupar el seu projecte transformant-lo en un negoci d’èxit.
Amb aquest acord, l’Ajuntament de Cornellà suma una nova acció en favor de l’emprenedoria de caire tecnològic. De fet, ja fa prop de nou anys que el consistori treballa en aquesta línia a partir de la posada en funcionament del Citilab, centre digital d’innovació ciutadana per a la difusió i el foment de la Societat del Coneixement. Amb el Cornellà Open Future_ es reforcen les ajudes a idees emprenedores i projectes viables que tenen com a base la tecnologia.