El 3 de juliol es coneixeran els quatre projectes guanyadors dels 24.000€ distribuïts entre la millor iniciativa liderada per dones, la millor en comerç i turisme, la millor en indústria 4.0 i la millor iniciativa empresarial de sostenibilitat i descarbonització.

Ja es coneixen els 12 projectes empresarials finalistes dels III Premis a la Innovació Metropolitana, però haurem d’esperar fins el 3 de juliol a les 12h per descobrir el nom de les quatre startups guanyadores, una per cadascuna de les següents categories: premi a la millor iniciativa liderada per dones, a la millor proposta en comerç i turisme, la millor en indústria 4.0 i al millor projecte empresarial en la categoria de sostenibilitat i descarbonització, novetat d’enguany. L’Auditori de Cornellà acollirà l’acte de lliurament dels premis on es posarà el colofó a aquesta iniciativa per tercer any consecutiu promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat a les empreses més innovadores creades entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2023 a l’àrea metropolitana de Barcelona en cadascuna de les quatre categories.

En la categoria de Indústria 4.0 les startups finalistes són: Keybotic (domiciliada a Barcelona), fabricant de gossos robots autònoms per a inspeccions industrials amb sensors IA que detecten incidents i envien alertes; Cooling Photonics (de Barcelona) que ofereix solucions de refrigeració passiva afavorint el rendiment de sistemes i reduint el consum d’energia amb zero emissions de carboni; i Odiseimusic (de Sant Cugat del Vallès), dedicada al disseny i fabricació d’instruments de vent electrònics per difondre música ajudant a desenvolupar habilitats musicals de forma ràpida i senzilla.

En la categoria Comerç i Turisme els finalistes són: Yumminn (Barcelona) que es presenta com la solució digital més fàcil, ràpida i complerta per demanar i pagar en restauració, Identify Travel (Barcelona), creador d’una plataforma per a la comercialització de productes culturals a mida per tal que allotjaments i establiments hotelers ofereixin als seus clients propostes de qualitat; i Re-pot Market (Barcelona), únic supermercat a escala de país amb tot tipus de productes (inclosos frescos) en envasos retornables, permetent als clients consumir sense generar residus.

En la categoria de Sostenibilitat i Descarbonització els finalistes són: 011h (Barcelona) que dissenya i construeix edificis sostenibles i accessibles amb tecnologia digital; Pack2Earth (Barcelona)  que desenvolupa materials biobasats i compostables a temperatura ambient per substituir el plàstic contaminant al packaging i altres sectors; i Jolt (L’Hospitalet de Llobregat), fabricant i comercialitzador d’una innovadora tecnologia d’elèctrodes activats per ajudar a la indústria verda de l’hidrogen i la descarbonització.

Per últim, en la categoria de millor projecte empresarial liderat per Dones, les startups finalistes són: BCome (Barcelona), que ha creat  una metodologia digital  intel·ligent per a la gestió de la sostenibilitat global en la indústria de la moda i compta amb més d’1 milió de productes rastrejats, mesurats i avaluats al mercat; Virmedex (Barcelona), dissenyador i creador de vídeo-jocs amb realitat virtual i intel·ligència artificial per l’entrenament de professionals de l’àmbit de la salut; i Weylai Form (Barcelona), que desenvolupa i fabrica dispositius programables STEAM destinats a formar infants d’Educació Primària i Secundària en IOT i robòtica.

Aquests 12 projectes finalistes han estat escollits d’un total de 156 candidatures que es van inscriure inicialment en aquesta tercera convocatòria dels premis, 74 són les que van complir els requisits legals i tècnics de les bases. Després de dos processos d’avaluació, aquestes 12 empreses són les que han obtingut millor puntuació i s’han convertit en finalistes. El proper 3 de juliol els 12 representants seran entrevistats en l’escenari pel presentador del podcast ‘Emprenedors’ a Rac+1 en Rac1, Oriol Llop, per tal que jurat i els assistents a l’acte de lliurament dels premis puguin saber més de les seves startups. En acabar es comunicarà el veredicte final i es realitzarà el lliurament dels premis consistent en 6.000€ per categoria.  

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa a Cornellà des de l’Ajuntament i des del Centre d’Empreses Procornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat entre empreses. Un cop més, gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia el radi d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Tanmateix, els premis compten amb la participació com a Media Partners d’acceleradores /Bussines Angels com a Intelectium, NEEC, Encomenda, Upbizor i Attico; d’administracions públiques com una dotzena d’ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona i també de la Diputació de Barcelona; de col·legis professionals com el d’EconomistesBAN i el d’Enginyers; o de diferents entitats que donen suport empresarial com la Fundació grup set, Autoocupació, CitliLab, la Cambra de Comerç o el Consorci de Zona Franca. A més, també hi participen amb el seu recolzament Telefònica, EB creació i consolidació d’empreses i les universitats UOC, La Salle Technova, Startub i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Cornellà de Ll. / 11 de juny 2024

Compartir